קיצור צוואר - האם נדרשת מנוחה כעת?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/02/2024 | 15:24 | מאת: שיר

היי כעת בהריון 2 וגילו לי קיצור צוואר 18 בשבוע 32 גם בהריון הראשון קרה תרחיש דומה, בו קיבלתי צלסטון ואושפזתי ולבסוף ילדתי במועד כעת בחרו שלא לתת צלסטון ולנוח בבית כי אין צירים. היום בשבוע 34, ומשבוע זה אין משמעות לאורך הצוואר. מבחינת התנהגות - מנוחה נדרשת? ואם כן מה ההגדרה למנוחה. מה כדאי או לא כדאי לעשות? תודה רבה

היי שיר, מכיוון שילדת במועד למרות קיצור תעלת צוואר בהריון הקודם, סיכוי טוב שגם תלדי הפעם במועד. כל עוד אין צירים ואין דינמיקה בבדיקות ואגינליות אין המלצות מיוחדות מבחינת פעילות גופנית. בכל מקרה ממליצה להיוועץ עם רופא נשים המטפל שלך שמכיר את כל ההיסטוריה מבחינת מתן הנחיות לפעילות בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה