סקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/02/2024 | 14:29 | מאת: ליאל

בהיריון שני, לאחר שקיפות עורפית תקינה (1.1 מ״מ) ביצעתי בדיקת דם סקר שליש ראשון יצא לי ערך PAPP-A נמוך (0.10) Hcg 0.51 Nt 1.19 וסיכונים לפי גיל 1:1,300 וגם לפי בדיקת הדם 1:1,300 טריזומיה 18- 1:3,500 הרופא הפנה אותי ליעוץ גנטי. אני בשבוע 12+4 רק בשבוע הבא 13+ יש לי תור לייעוץ גנטי ולכן סיסי שיליה זו בדיקה ממש גבולית עבורי בזמן. ממש לחוצה ולא מפסיקה לבכות. מה זה יכול להיות? מה יכול להיות שיגידו לי לעשות? האם זה מסוכן? תודה

היי ליאל, גם אם לא תספיקי את הסיסי שליה תמיד יש אפשרות לעשות דיקור מי שפיר בשבוע 16. תפני ליעוץ גנטי ותקבלי הסבר בנוגע לנתונים של הבדיקה ואיך ממשיכים בבירור מכאן. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה