הריון ובדיקות דם בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/01/2024 | 12:17 | מאת: חן

שלום דר, בתחילת הריון שבוע 6+5 נצפה דופק קוטב ושק הריון תקין . התחלתי בדיקות אצל רופאה שראתה בדיקות דם בלוטת התריס יצא 3.5 שזה גבוה להשים בהריון ועשיתי עוד בדדיקות מקיפות. תוצאות: T3 free =5.1 T4 Ffree = 15.4 thyroglobulin ad = 8 Anti thyroid peroxid=634 היא אמרה שאני צריכה להתחיל טיפול בכדורים ולעבור לרופאת הריון בסיכון גבוה. מנגד זה הלכתי לרופאה אחרת ואמרה שאני אתייעץ עם אנדריגולוק לבדוק מה עושים אני מפחדת לחכות לתור כי התורים ארוכיםם ועד אז לא לקחת כדורים והאם אני אהיה חייבת להיות אצל רופאת הריון בסיכון? כמובן שאתייעץ ואבדוק עוד אבל אשמח לשמוע מה דעתך בנושא?

היי חן, הפרעות בבלוטת התריס דורשות מעקב וטיפול ואנדוקרינולוגים הם הכתובת. מבחינת מעקב הריון בסיכון יש נשים במצב שהן מאד לא מאוזנת שהההמלצה היא לעשות מעקב במסגרת כזו ויש מצבים שרופא נשים מטפל יכול לדאוג. אינני יודעת אם יש סיבות נוספות לפנות להריון בסיכון אולם ממליצה להבין מול הרופא המטפל בנוגע לסיבת ההפניה בהצלחה

31/01/2024 | 22:05 | מאת: טל

היי חן אשמח לדעת מה החלטת לעשות אני במצב דומה ןהרופא שלי דווקא לא רוצה להתחיל טיפול בכדורים אלא להמתין והשאלה שלך ממש עוררה בי חרדה...

מנהלי פורום הריון ולידה