אחרי הפלה האם עדיין ניתן לעשות היסטרו?,

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/01/2024 | 20:41 | מאת: לילך

היי אני שבועיים אחרי הפלה בציטוטק בשבוע 8. עובר שמתאים לשבוע 6. היום עובי רירית 5.8 עם תוכן היפואקוגני עכור ללא זרימות דם. באזור הפונדלי 7.5 (עחתה מ5.8) מכילה תוכן היפואקוני לא סדיר עם זרימה בתוכו. בנוסף ציסטה נבוטית בצוואר הרחם. אני לא מבינה: 1. אם השק יצא אז איזה תוכן נשאר? היה בסהכ שק קטן עם חלמון ועובר 3 ממ. מה נשאר בדיוק ברחם שככ מלכלך אותו? למה הכל רק מסתבך אם לכאורה בדקו שהשק יצא אז הכל היה אמור להיות נקי. 2. בחלק של צוואר הרחם יש תוכן זה אומר שהוא כבר התנתק מהרחם ובדרך לצאת נכון? אין צורך בגרידה או היסטרו. אלא עם הזמן או הוסת הבאה זה יצא? 3. לפני כמה ימים ראו זרימה וכתבו שהיא מהקיר האחורי של הרחם. כל בדיקה אומרים לי משהו אחר. יתכן שזה קיים ורק הבודקת של היום לא ראתה זאת? או שאולי היא כבר לא ראתה זאת כי הרירית התעבתה ביחס לפעם שעברה? 4. ציסטה נבוטית בחיים לא אמרו שיש לי ועשיתי היסטרו אבחונית כבר 3 פעמים. יתכן שפספסו אותה? אולי היא גדלה עכשיו בגלל ההריון וההפלה? היא תצא לבד? 5. האם יש סכוי לזיהום מכל הדברים ה"עכורים " שיש ברחם? 6. אני ממש מיואשת. בגיל קריטי קריטי. חיבת להתחיל סבב והכל תקוע. שווה לי לעשות גרידה או היסטרו ניתוחית וזהו? אני לא יכולה להמתין לוסת ואז לעשות היסטרו אבחנתית כי היסטרו אבחנתית תמיד פוגעת לי ברירית ברמה שלא מאפשרת לעשות החזרה. ומכאן כל הלחץ. אני לא רוצה היסטרו עם הרדמה השאלה אם יש ברירה אחרת?

היי לילך, תוכן הריוני יכול להיות חלקי שליה גם בשבוע צעיר. במידה ויש חשד לשארית, בכל מקרה אין לך אפשרות לעשות סיבוב נוסף של IVF כי לא תצליחי להרות עם תוכן הריוני. אין שום מניעה לעשות היסטרו אחרי הפלה ביחוד בחשד לשארית. ציסטה נבוטית זה בלוטת חלב בצוואר הרחם, ממצא שכיח מאד ואין שום משמעות קלינית לזה. ממליצה לפנות לרופא מטפל לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה