Papp 0.13 בדיקת סקר לאחר שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/01/2024 | 11:35 | מאת: שיר יוסף

היי, אני בהריון ראשון מטיפולי ivf בבדיקת שקיפות העורפית הכל יצא תקין אך בבדיקת דם שלאחר מכן יצא לי papp 0.13 אני כבר לאחר שתי סקירות תקינות ולאחר סקר שלישי שני שבו הכל היה תקין וגם לאחר ניפט מורחב שהכל יצא תקין האם יש לי סיבה לדאוג? הוצע לי בייעוץ גנטי דיקור מי שפיר אך אינני מעוניינת לבצע

שלום שיר, מדברייך משתמע שכבר שוחחת על המשמעויות עם הרופא/ה המטפל/ת שלך (וטוב שכך!). ערך נמוך בבדיקת ה- PAPP-A הוא גורם לסיכון לסיבוכים מיילדותיים בתוכם האטה בגדילה תוך רחמית, לידה מוקדמת, רעלת הריון ועוד, והוא נמצא באסוציאציה להפרעות כרומוזמליות שונות. מבין הבדיקות שתיארת- סקר ביוכימי שליש ראשון, סקר ביוכימי שליש שני, NIPT וצ'יפ גנטי מדיקור מי שפיר, רק הצ'יפ הגנטי הוא בדיקה אבחנתית. יתר הבדיקות הן בדיקות סקר כלומר, התוצאה שמתקבלת היא תוצאה סטטיסטית שאומרת שהכל תקין באחוז מסויים. על כן, במקרים של PAPP-A נמוך אנחנו לרוב ממליצים להשלים בדיקת דיקור מי שפיר על מנת לקבל תשובה וודאית. הבחירה האם לבצעה או לא היא כמובן שלך אך כמובן מומלץ המשך מעקב אדוק ומעקב גדילה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה