פיתוח צינון ועליית חום שבוע 5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/01/2024 | 00:55 | מאת: טל

שלום ד"ר מהערב מרגישה מצוננת (מציק בגרון, אוזן סתומה, אף נוזל) והרגשתי קודם ממש חולה (צמרמורות וממש חמה). במספר מדידות חום בשני מכשירים שונים נמדדו 37 מעלות(מדחום פומי דיגיטלי רגיל) ו37.7 מעלות (מכשיר טייטו מול המצח, מספר פעמים). לא ברור לי פשר ההבדל. אני מרגישה שאני חמה. האם בערכים כאלו יש צורך להוריד את החום בצורה תרופתית? הבנתי שמתחת ל38 זה בסדר (?) מה לעשןת? תודה.

15/01/2024 | 19:39 | מאת: טל

מציינת שביצעתי בדיקת קורונה לפני כמה שעות שיצאה חיובית לצערי. אני בחרדה נוראית.

שלום טל, ניתן להשתמש באקמול, אופטלגין להורדת חום ולשיפור התחושות. אסור להשתמש בהריון בכל התרופות המייבשות נזלת, ניתן להשתמש בספריי מי מלח. בנוסף מומלץ לשתות הרבה מים ולהקפיד להתנייד מדי פעם בכל שאלה נוספת לגבי טיפול תרופתי במהלך ההריון, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 תרגישי טוב

15/01/2024 | 20:09 | מאת: טל

תודה רבה. האם צפוי להיגרם נזק לעובר או להריון בשל כך? בחרדה נוראית כי להבדיל בהריון קודם לפני שנתיים בדיוק חטפתי קורונה חריפה והעובר נפל. ואני לא מאמינה שנדבקתי שוב.

היי טל, אני יכולה לתאר לעצמי שזו סיטואציה מלחיצה. את בשבוע הריון מאוד צעיר ולצערי יכולים להיות מגוון דברים שיכולים להשפיע על הריונות כה צעירים, ביניהם קורונה. תנסי לטפל בעצמך מקווה שתרגישי טוב ובעוד 7-14 ימים תגשי לבצע אולטרה סאונד. בהצלחה ותרגישי טוב

מנהלי פורום הריון ולידה