שאלות לגבי ליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/01/2024 | 18:45 | מאת: אנונימית

היי, יש לי כמה שאלות בנושא ליסטריה: 1. אם אישה בהריון נדבקת בליסטריה ללא תסמינים (כך שלא יודעת שנדבקה).. האם זה יכול לפגוע בעובר? 2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא כן, מדוע לא נותנים לבצע בדיקה לליסטריה אם אין לאישה תסמינים? (תמיד שואלים אם יש תסמינים הקשורים בקלקול קיבה ואם התשובה היא לא אז לא נותנים לעשות בדיקה) 3. האם יש הבדל באיזה שלב של ההריון נדבקים בליסטריה? מבחינת הסיכויים לפגיעה בעובר. 4. האם יש אפשרות לברר אם היתה הדבקה בעבר בליסטריה? ואם כן, איך בודקים? אשמח לקצת סדר בנושא, תודה רבה!

שלום לך, הדבקה בליסטריה לרוב מתבטאת בחום, תסמיני מערכת העיכול או תסמינים דמויי שפעת. במידה ומופיעים תסמינים יש להשלים בדיקות ספציפיות לליסטריה ולטפל בהתאם. העובר יכול להידבק במהלך ההריון או במהלך הלידה. לגבי שאלות ספציפיות או הנחיות ממליצה לפנות לרופא/ה המטפל/ת שלך. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה