צוואר הרחם דינמי ומשתנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/01/2024 | 19:26 | מאת: רעות

היי עקב התקשויות בבטן נבדקתי ובשבוע 27 נראה בבדיקה צוואר אורך 28 ולא הופיעו צירים המשכתי במעקב והצוואר התארך ל29, ירד ל27 ועלה ל31 היום בשבוע 30+2 והצוואר 27 ההתקשויות ממשיכות… האם כדאי להמשיך במעקב? יש מקום לדאגה? האם אורך צוואר כזה הוא תקין בשבוע כזה?

שלום רעות, צוואר רחם תקין מוגדר מעל 25 ממ. ייתכנו הבדלים במדידות בין בדיקות שונות. במידה וההתקשויות ממשיכות מומלץ להשלים בדיקה כולל ניטור עוברי לבדוק האם מדובר בצירים ובהמשך להתייעץ עם רופא.ה הנשים המטפל.ת שלך בנוגע להנחיות להמשך. בנוסף מומלץ לשתות הרבה מים לפחות 2 ליטר ביום ולהשלים תרבית שתן בקופ"ח (דלקת בשתן גם כן יכולה לגרום להתכווציות) בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה