זירוז או קיסרי מה עדיף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/01/2024 | 18:42 | מאת: אני

היי פרופ' שבוע 35 ורוצה לדעת אם במידה ולא יתפתחו צירים עד שבוע 39, האם עדיף להתחיל בזירוז כמו סטריפינג/בלון ועוד או לעבור ישר לקיסרי? אני לא רוצה למשוך מעבר כי שמעתי שיש דבר כזה שליה מזדקנת וזה גם הריון יקר ואני לא צעירה

שלום לך, אופן הלידה תלוי בהרבה מאוד גורמים ולכן מומלץ בחום לדון על כך עם הרופא/ה המטפל/ת שלך. האפשרויות לרוב הן לא זירוז או קיסרי וההחלטה צריכה להילקח יחד איתך. לגבי השיקול ניתוח מול נסיון לידה נרתיקית מבחינת הסיבוכים הסיכוי לסיבוכים קטן יותר בלידה נרתיקית וגם ההתאוששות יותר קלה בהשוואה לקיסרי. יחד עם זאת לכל אישה הרקע שלה וגורמי הסיכון שלה ולכן אני מאוד ממליצה לדון על כך עם רופא/ת הנשים בנטפל/ת שלך. בהצלחה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה