קיסרי אלקטיבי וסיכונים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/01/2024 | 16:27 | מאת: לימור

היי ד"ר שבוע 34, בהריוןן בסיכון בגלל שרירן והרופא שלי אמר שתמיד תומכים בלידה וגילנלית כל עוד האישה לא בת 45 אבל הוא זורם איתי כי מבין שלקח לי זמן להשיג את ההריון ולכן קבעתי תור להתייעצות לפני ניתוח רציתי לציין שהתייעצתי עם עוד מספר רופאים וכולם תומכים בלידה טבעית במידה ומחליטה ללדדת קיסרי, מה ההשלכות של הניתוח על כניסה להריון בעתיד? אני ממש בלחץ כי מתקרבת לגיל 40 ובמידה שארצה להרות שוב, ממילא אצטרך לחכות שנה וגם עברתי ניתוח להסרת חצורה עקב הריון מחוץ לרחם מה שיותר מגדיל את החזרה לטיפולים אני שוב רוצה להדגיש שבסופו של דבר זו החלטה שלי וכרגע אני נוטה לקיסרי כי יש לי חרדות מהלידה ואני טפו טפו רוצה ללדת תינוק בריא וקראתי שבלידה רגילה יכולה להיווצר מצוקה עוברית מה שעוד יותר מגביר את החרדות אז רוצה לברר שוב מה הסיכוי חלילה לפגיעה ברחם בעקבות קיסרי כי זה ממש מלחיץ אותי תודה רבה

שלום לימור, העלית שאלה מורכבת שדורשת דיון מעמיק עם הרופא/ה המטפל/ת שלך אך אני אתייחס למספר גורמים. אחרי ניתוח קיסרי כמו שציינת יש להימנע מכניסה להריון לפחות שנה. היתרון בניתוח אלקטיבי כמו שאמרת הוא שהמועד מתוכנן ואין נסיון לידה נרתיקית אלא מראש נכנסים לחדר ניתוח אך חשוב לי להגיד שניתוח קיסרי הוא ניתוח בטן גדול וגם הוא כולל סיכונים כמו זיהום, דימום, פגיעה באיברים סמוכים וגם ההתאוששות מאוד שונה אחרי לידה רגילה או ניתוח. זו הסיבה שרופאים רבים המליצו לך לנסות לידה נרתיקית אך כמו שאמרתי זהו דיון מורכב שחשוב שיתקיים אך הוא רחב יותר מהודעה בפורום ולכן אני שמחה שקבעת תור. בהצלחה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה