קיסרי אלקטיבי או לידה טבעית?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/12/2023 | 15:08 | מאת: אורן

שלום, בת 39 עם הריון ספונטני לאחר טיפולים כושלים. שבוע 32. שמעתי שמועה שעדיף בגילאים מבוגרים לקבוע קיסרי אלקטיבי כי סביב ה-60 אחוז יהיה קשה יותר ללדת לידה טבעית בגלל הגיל ורוב הסיכויים שמגיעים חלילה לקיסרי חירום שפחות מומלץ העובר במנח ראש ויש לי שרירן שעשה לי כאבים בשבועות הראשונים להיריון. מה אומרים המחקרים? מהניסיון שלך עדיף להתחיל טבעי או לקבוע מראש קיסרי? אני מאוד בחרדות כי זה הריון ראשון יקר

היי אורן, ידוע כי ככל שעולה הגיל האמהי הסיכוי לעבור לידה טבעית יורד, בהשוואה לאישה אחרת בעלת אותם נתונים אולם צעירה יותר. יתרון בניתוח קיסרי הוא פחות טראומתי עבור הילוד אולם עלול להסתיים בסיבוכים אמהיים, וכך להיפך מבחינת לידה טבעית. ממליצה לפנות לבית החולים בו את מעוניינת ללדת לצורך שקילת אופו ילוד שם יתנו לך את התמונה בצורה מרחיבה יותר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה