פלטות ליישור בהריון…

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/12/2023 | 07:14 | מאת: דנה

היי פרופ׳ לפני עשור עברתי יישור שיניים ולאחר ששמו לי קיבועים קבועים, נתנו לי גם פלטות שקופות לשים כל לילה על מנת לשמר את הטיפול. אני בשבוע 31 ולפני מספר חודשים התחילו דימומים חזקים מהחניכיים שנפסקו עם הזמן. את הפלטות הפסקתי להרכיב כבר מספר חודשים כי הרגשתי שזה ממש לוחץ לי על השיניים ולא ידעתי האם מחמיר את הדימום בחניכיים. היום ראיתי שהחלה תזוזה של השיניים בחלק העליון של הפה. בנוסף, קראתי שפלטה בהריון יכולה לגרום ללידה מוקדמת ולעוד מצבים??? רציתי לדעת האם בטוח לשים את הפלטות השקופות או לחכות בעזרת השם לאחר הלידה תודה

היי דנה, אני לא מכירה שאסור להשתמש בפלטות שקופות במהלך ההריון כל עוד ישנה שמירה מיטבית על היגיינת הפה. בכל מקרה ממליצה לך לפנות לרופא שיניים בנוגע לדימומים החוזרים ולתחושת התזוזה של השיניים בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה