שבוע 8 לקיחת דופסטון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/12/2023 | 17:36 | מאת: נטע לוי

שלום ד"ר. אני כרגע שבוע 8 בהריון לאחר IVF. ברקע 3 הריונות כימיים שנפסקו מוקדם מאוד. לפני הבטא החיובית קיבלתי תמיכה של סינרל ואחרי הבטא הרופא אמר להפסיק. בדיקת פרוגסטרון מלפני שבוע הראתה גבוה מ190. היום היה לי מעקב הריון ראשון אצל רופאת נשים (עד עכשיו הייתי במעקב אצל הרופא פוריות) והיא הנחתה בעקבות 3 ההריונות הכימיים להתחיל לקחת דופסטון פעם ביום. אני קצת חוששת מעודף רמות של פרוגסטרון האם באמת יש צורך לקחת דופסטון? לאור העובדה שאין לי דימומים והפרוגסטרון מאוד גבוה. תודה רבה.

היי נטע, בעיקרון ההמלצה הינה לליטול פרוגסטרון באופן יומי עד שבוע 9. מכיוון שהינך שבוע 8, ואם ההריון מתפתח כהלכה, ואם אין דימומים או המטומה, ניתן להמנע משימוש נוסף בתמיכת פרוגסטרון. בכל מקרה ממליצה המשך מעקב רופא נשים מטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה