חשש מהידבקות במחלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/12/2023 | 07:24 | מאת: אנונימית

היי, אני בהריון, שבוע 25 ומטופלת אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן עקב בריחות שתן. היא הנחתה אותי להחדיר אצבע לאיבר המין כדי לתרגל ועשיתי זאת ביומיים האחרונים לאחר שהשתדלתי לשטוף את הידיים עם סבון רגיל. יש לי ציפורניים קצת ארוכות ווידאתי כמה שאפשר שהן נקיות לפני כן (מקווה שהן היו מספיק נקיות). הבנתי שבדרך זו של החדרת אצבעות לנרתיק יש סיכון להידבקות בכלמידיה ואני נורא חוששת. במיוחד לאור העובדה כי לרוב אין לכך תסמינים. האם יש סיבה לחשוש? והאם ניתן לעלות על כך בבדיקת שתן רגילה או בתרבית שתן שלוקחים בהריון? או שעליי לבקש בדיקה ספציפית? אם כן תוך כמה זמן מגלים על הזיהום? אשמח למענה.

שלום לך, כלמידיה היא מחלה המועברת על ידי יחסי מין עם אדם נגוע. ניתן לזהות את החיידק בבדיקת שתן או דם ספציפית לכלמידיה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה