מצאו לי ערך לויקוציטים 25 זה דלקת בשתן?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/12/2023 | 15:39 | מאת: נויה

היי מצאו לי לויקוציטים 25 בשתן ורשום שזה יכול להעיד על דלקת בשתן או על ריכוז הפרשות גבוה בגלל ההריון. אני בשבוע 30 . האם יש לי דלקת? האם בטוח לקחת זינט בהריון בשלב כזה? הבנתי שהתבית תגיעה עוד כמה ימים. במידה ויש לי דלקת בשתן יש לי מספר שאלות 1. מאז ההריון הפסקתי לנקות את השירותים באקונומיקה. האם הזיהום בשתן נובע מחוסר ניקיון? 2. האם זינט בטוח להריון ואיזה מינון לוקחים? 250 פעמיים ביום או 500 פעמיים ביום? מדובר על חמישה ימים וגם באתר של כללית רשום 250 אם זה דלקת בדרכי השתן 3. התרבית של החיידקים תגיעה עוד כמה ימים. האם לחכות לתרבית או להתחיל לקחת אנטיביוטיקה. במידה ומחליטה לחכות, האם המספר ימים שמחכה קריטי להמשך התפתחות הדלקת? תודה

שלום נויה ערך של 25 בבדיקת שתן כללית או בסטיק לא מעיד על דלקת. אם אין לך תסמינים אין צורך להתחיל טיפול לפני תוצאות התרבית. לאחר קבלת התוצאות, ממליצה לצור קשר עם הרופא/ה המטפל/ת שלך ובהתאם לקבל הנחיות לגבי המינון הנכון. אין קשר בין אקונומיקה לדלקת בדרכי השתן, לרוב היא נובעת מחיידקים שמגיעים ממערכת העיכול שלך אל השופכה בשל הקיבה האנטומית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה