אספירין למניעת רעלת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/12/2023 | 06:01 | מאת: קארן

היי, הריון ראשון שבוע 33 התגלתה לי רעלת. ברוך השם ילדתי והכל היה בסדר. היום אני בשבוע 5 הרופא המליץ לי להתחיל לקחת אספירין 81 מ״ג. מה היעילות של האספירין ? האם זה באמת מפחית את הסיכוי לקבל שוב רעלת? מה אחוזים ? ומה הסיכוי שזה יחזור בהריון שני ?

שלום קארן, אספירין אכן מוכח כמפחית את הסיכון לפתח רעלת הריון. לנשים עם רעלת הריון בהריון ראשון יש סיכוי של כ-20% לפתח הפרעה הקשורה ליתר לחץ דם או רעלת הריון בהריון הבא. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה