חשש מחיידקים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/12/2023 | 21:44 | מאת: אנונימית

היי, אני בשבוע 25. בעלי הכין לנו סלט אתמול, הוא שטף את הירקות ואח"כ העביר אותן לקערה שהיו בה קודם לכן נקניקיות לא מבושלות (הוא שטף את הקערה שהיו בה הנקניקיות במים בלבד ורק אז העביר את הירקות לאותה קערה). בכל מקרה לפני שתיבלתי את הסלט העברתי את הירקות למסננת ושטפתי אותם שוב במים ליתר ביטחון. האם יכולה להיות בכך בעיה או חשש מחיידקים כשהירקות היו באותה קערה שבה היו הנקניקיות לפני כן? ובמידה וכבר אכלתי מהסלט, האם זה ממש נורא? צריך לשים לב לתסמינים מסוימים? או שאין לי אפשרות לדעת? ושאלה נוספת- האם ניתן להידבק למשל בליסטריה ללא תסמינים ועדיין להעביר את זה לעובר ולסכן אותו? אני חוששת מאוד ואשמח למענה. תודה רבה!

שלום לך, ממליצה לקרוא באתר משרד הבריאות אודות בטיחות במזון בהריון בכל הנוגע לאיך מומלץ להתנהל עם ירקות ומזונות העלולים להעביר ליסטריה. https://www.gov.il/he/departments/guides/food-hygiene?chapterIndex=1 במידה וקיים חשש לגבי הדבקה הליסטריה או במקרה של עליית חום, שלשולים, הרגשה כללית רעה, ממליצה לגשת להיבדק על ידי רופא.ת נשים מטפל או במוקד. בהצלחה

05/12/2023 | 12:34 | מאת: אנונימית

גם ללא תסמינים צריך להיבדק?

מנהלי פורום הריון ולידה