למוג'ין ואמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/12/2023 | 19:58 | מאת: משה

ברצוני לשאול אשה הנוטלת למוג'ין הבנתי שאפקט התרופה יורד אם נוטלים יחד איתה גם אסטרוגן רציתי לשאול האם פרוגסטרון (סרזט או התקן iud מירנה המכיל פרוגסטרון) מותר. או שגם פרוגסטרון אסור? האם יש סוגי אסטרוגן המותרים יחד עם למוג'ין כדוגמת יאז או יסמין.

שלום משה, פרוגסטרון הוא אמצעי המניעה המומלץ בנשים שנוטלות תרופות מסוג למוג'ין. אסור לקחת תרופות המכילות אסטרוגן. ממליצה להתייעץ עם רופא/ת נשים מטפל/ת להתאמת אמצעי מניעה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה