חיסון לשעלת באיזה שבוע?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/11/2023 | 16:40 | מאת: נגה

שלום ד"ר האם זב בסדר לעשות את החיסון בשבוע 29+5 בנוסף, שמעתי הפחדות נוראיות על החיסון מכל מיני מתנגדי חיסונים למיניהם שטוענים שיש קשר בין החיסון ללידה מוקדמת ועוד מה עמדתך בנושא? מה אומרי המחקרים? מדובר על הריון ראשון יקר (חיסון לשפעת כבר עשיתי)

שלום נגה, ניתן לעשות חיסון לשעלת עד שבוע 36. אני לא מכירה מחקרים שמוכיחים קשר בין החיסון ללידה מוקדמת. לעומת זאת הדבקת תינוקות בשעלת יכולה להיות מסכנת חיים ומטרת החיסון היא להגן על העובר/ית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה