ויטמינים בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/11/2023 | 13:58 | מאת: שני

שלום, נכנסתי להריון לא מתוכנן (כנראה שבוע 4-5) לכן לא לקחתי ויטמינים לפני. כרגע נוטלת ויטמין b12 בעקבות חוסר שיצא בבדיקות דם לפני כ3 חודשים. באותן בדיקות יצא שחומצה פולית וברזל תקינים. אני קצת מבולבלת לגבי מה עליי לקחת עכשיו עד התור שלי לרופא, מצד אחד קןראת שיש פרנטל שמכיל הכל ושלוקחים אותו מההתחלה, מנגד קראתי שברזל לוקחים רק מחודש שלישי. אודה להבהרה האם לקחת פרנטל או האם לרכוש רק ויטמינים ספציפיים? והאם עליי להמשיך עם הb12? תודה רבה

שלום שני, באופן כללי, מומלץ ליטול חומצה פולית בכל גילאי הפוריות ובפרט 3 חודשים טרם הריון. בהנחה שאת בהריון ועוד לא התחלת ליטול חומצה פולית, ממליצה להתחיל ליטול עכשיו. חומצה פולית נמצאת במינון של 400 מק"ג בתוך פרה-נטל ומומלץ ליטול פרה-נטל או כל מולטי ויטמין אחר להריון. ממליצה להתייעץ עם רופא.ה נשים מטפל.ת האם דרוש מינון גבוה יותר של חומצה פולית מפני שלא נטלת עד כה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה