חיידק ליסטריה איך נזהרים?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/11/2023 | 12:54 | מאת: נורית

שלום ד"ר איך נשמרים? האם חום הורג את החיידק בבישול אם מבשלת גזרים וקישואים? מה לגבי עגבניות שרי? אם שוטפת במים זה מספיק? אני בטרימסטר 3 ובלחץ

28/11/2023 | 09:52 | מאת: נורית

שבוע 29. אם שמה את העגבניות שרי בתוך קערת מים פושרים/רגילים חצי שעה ואח"כ שוטפת עם עוד קצת מים מתחת לברז ומנגבת עם נייר סופג. את הבצל שוטפת מתחת למים בערך דקה וכנל את האבוקדו ואז מנגבת עם נייר סופג ואז מקלפת ומכינה סלט. מה הסיכוי חלילה לליסטריה? בנוסף, אם באבוקדו יש כתמים חומים והוא התחיל לעבור תהליך השחמה, האם לזרוק אותו או להשתמש בחלקים הלא חומים? תודה אני פשוט ממש בלחץ לאחר שקראתי על זה

28/11/2023 | 11:53 | מאת: נורית

האם ניתן להידבק חלילה מבעלי? הוא לא שוטף ירקות, אוכל סושי ודגים נאים. מהם דרכי ההדבקה? האם ניתן דרך יחסי מין, כלים משותפים, נשיקה, שירותים משותפים?

שלום נורית ממליצה לקרוא באתר משרד הבריאות אודות בטיחות במזון בהריון בכל הנוגע לאיך מומלץ לנקות ירקות ומזונות העלולים להעביר ליסטריה. https://www.gov.il/he/departments/guides/food-hygiene?chapterIndex=1 חיידק הליסטריה לא עובר ביחסי מין אלא דרך מיני מזונות נגועים או מהאדמה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה