שאלה - העמסת סוכר בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/11/2023 | 14:57 | מאת: שחר

שלום רציתי לדעתמה החשיבות לאכילה לפני העמסת סוכר 50 גרם.. האם במידה ולא אוכל הבדיקה עלולה לצאת תקינה למרות שיש סכרת? אם חשוב לאכול מה כדאי? קצת קשה לי לאכול בבוקר.. האם ירק מספיק?

20/11/2023 | 14:59 | מאת: שחר

וכן אשמח לדעת מדוע חשוב לא לשתות בין שתיית הגלוקוז לבדיקת הדם. תודה

היי שחר, העמסת סוכר של 50 עושים ללא צום, מומלץ לאכול ארוחה קלה מאוזנת. כמובן שיש משמעות שאם במידה ואכלת משהו עתיר סוכרים, זה יכול להשפיע על הבדיקה, גם צום ממושך יכול להשפיע על הבדיקה. יש חשיבות לא לשתות מים בין הבדיקות כי נוזלים יכולים לגרום לערכי הסוכר להיות "נמוכים" מהערך האמיתי בהצלחיה

מנהלי פורום הריון ולידה