כאבי מחזור בשבוע 21

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/11/2023 | 20:15 | מאת: אנונימית

היי, אני בשבוע 21 להריון. מרגישה ביומיים האחרונים התכווציות כמו של מחזור וכאבי גב תחתון. זה לא כאב קבוע, בעיקר בא והולך. יכול להיות שכואב מעט ולפעמים קצת יותר ואז לפעמים לוקחת אקמול וזה עובר קצת. הכאב מפריע בעיקר בלילות. הלכתי לבדיקה במוקד היום, הרופא ביצע אולטרסאונד דרך הבטן וטען שזה לא נראה לו משהו חריג וחושב שאולי זו התרחבות של הרחם. אני לא ממש יודעת מה לעשות, ניסיתי לשתות יותר מים, אני כבר אחרי 2 ליטר בערך ועדיין מרגישה התכווצויות. אציין רק שלא מרגישה משהו נוסף מלבד ההתכווציות וכאבי גב תחתון. האם הגיוני להרגיש כאבים כאלו בשלב הזה של ההריון?

שלום לך, תחושת התכווצויות או לחצים אכן יכולה להופיע בשלב כזה בהריון ויכולה להיגרם ממגוון סיבות שונות. חשוב לשלול את הסיבות המסוכנות כמו קיצור צוואר הרחם, זיהום תוך רחמי ועוד. במידה ונבדקת על ידי רופא והוא התרשם כי לא מדובר בסיבה מסוכנת אלא בכאב על רק מתיחת הרצועות המחזיקות את הרחם, מדובר בסיבה שאינה מסוכנת. דברים שיכולים להקל על הכאב הם פעילות גופנית מתונה, שחייה, פיזיותרפיה אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן. לרוב הכאב הולך ונחלש ככל שההריון מתקדם. אם מדובר בכאב עוצמתי כמובן שיש צורך לפנות לבדיקה רפואית דחופה חוזרת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה