הרמת משאות כבדים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/11/2023 | 10:01 | מאת: כוכב

היי, שבוע 26 והיום התכופפתי למקרר להרים מהמדף התחתון תבנית פיירקס שהייתה ממש כבדה לי והחזרתי חזרה. האם מותר להרים דברים כבדים? תודה

שלום כוכב, באופן כללי אין מניעה מהרמת תבנית פיירקס במהלך ההריון. בנוגע להרמת משקלים כבדים, זה תלוי אישה, בנשים שנחשבות בהריון בסיכון עם מצבים כמו שליית פתח, קיצור צוואר הרחם, צירים מוקדמים וכדו', מומלץ להימנע מנשיאת משאות כבדים. בנשים עם הריון בסיכון נמוך ומעקב הריון תקין, אין הנחייה גורפת אך מומלץ להימנע מהרמת משקלים כבדים שלא הרמת טרם ההריון וכמובן להימנע מפעילות שגורמת לתחושת כאב או לחצים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה