צריכת גבינות שמנות לאורך היום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/11/2023 | 18:40 | מאת: ליאת

שבוע 25. אני בתת משקל. בתחילת ההריון הייתי אוכלת קצת בשר, דגים וסלט וירדתי יותר במשקל כי סובלת ממעי רגיז. עם התקדמות ההריון, לא מצליחה לאכול בשר ולא ירקות כי הטעמים השתנו. הכי הרבה ביצים, טונה ועגבניות שרי וטחינה. לאור כך שמזוני יחסית מצומצם אני אוכלת לרוב גבינות שמנות 25 אחוז בעיקר גבינה צהובה מקופסא ונפוליאון ולזניה שמכינה. צורכת גבינות שמנות לאורך כל היום וגם כנשנוש. כן אוכלת מדי פעם מרקים (קישוא וגזר) ובבוקר שיבולת שועל עם חלב שיבולת ובננה ולחם שיפון. הפסקתי עם הפיתות. לא מסוגלת לאכול פירות למעט קלמנטינה ובננה. לפני עוד אכלתי קצת תפוחים אבל לא מסוגלת. מבחינת שתיה שותה רק מים ולא שותה קפה ותה ומיצים. כל הזמן אני קוראת שחשוב לצרוך תזונה בריאה בהריון אבל כרגע זה מה שאני מסוגלת. בתחילת ההריון עוד הייתי אצל דיאטנית אבל לא הצלחתי להתמיד. רציתי לשאול מה עוד אפשר לעשות?? אני קצת חוששת מאחוז השומם הגבוה למרות שאני רזה ויש לי אי סבילות ללקטוז. הסוכר טפו טפו יצא תקין וגם הערכים של הברזל

שלום ליאת, את מתארת מצב לא פשוט. מציעה לך לפנות לתזונאית העוסקת בהריון ותוכל לייעץ לך בנוגע להרכב התזונתי ולחלופות. בבצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה