דימומים מהחניכיים ומהאף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/10/2023 | 17:26 | מאת: ליאור

היי, רציתי לברר גם לגבי דימומים מריריות האף ובחניכיים. האחות הלחיצה אותי לגבי שיננית כי אמרה שזה מונע לידות מוקדמות. כששאלתי אותה מה הקשר, אמרה לי שיש שיכולים להיגרם זיהומים אם לא מנקים טוב את הפה וזה גורם ללידה מוקדמת תהיתי לעצמי האם הזנחה של השיניים מגיעה יחד עם תזונה לא נכונה פלוס עישון ואז בעצם מדובר על ערפלן וזה לא נכון באמת שההזנחת חניכיים היא מה שמובילה ללידה מוקדמת. מה דעתך בנושא? האם נעשו מחקרים בנושא? כרגע כל פעם שאני מצחצחת שיניים, יש לי דימום מהחניכיים אבל יש לציין שיש לי גם קיבועים (עקב יישור שיניים) אז אולי זה מחמיר את הדימום. בנוסף, יש לי דימום קבוע מריריות האף ולעתים מחמיר בשינה, ואז מתועוררת עם דם בפה. מנסה לקבוע תור לאא"ג אבל התורין מאוד רחוקים, כנ"ל לגבי שיננית. רוצה להבין מה עןשים?

שלום ליאור, לא ציינת באיזה שבוע הריון את. בכל מקרה כחלק מהשינויים הפיזיולוגיים בהריון, דימומים מהאף ומהחניכיים הם מאוד שכיחים. זיהומים אכן מעלים את הסיכוי ללידה מוקדמת. אם יש חשד לזיהום בפה מומלץ לקבוע תור בהקדם לרופא/ת שיניים ובהמשך לשיננית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה