סוג דם שונה של האם והעובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/10/2023 | 08:21 | מאת: יעל

סוג דם של האם ההריונית הוא b+, של האב הוא a+, האם יש סיכון כלשהו לאם או לעובר בהריון או בלידה, אם לעובר סוג דם שונה מהאם? הבנתי שיש מעבר מסוים של דם מהעובר לאם בהריון ובלידה, זה לא דומה לתגובת הגוף בעירוי דם לא מתאים?

שלום יעל, קיימת חשיבות לסוג הדם של האם ושל העובר. הבדיקה שמבצעים היא סקר נוגדנים והיא מחפשת חלבונים נוספים מעבר לסוג דם הכללי ולקבוצת ה RH כלומר פלוס או מינוס. זו בדיקה שלוקחים בתחילת ההריון וגם כשתגיעי ללדת יקחו לך. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה