טונה מקוספאות שימורים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/10/2023 | 16:40 | מאת: ליאור

שלום ד"ר חודש 6 ומבחינת חלבונים לרוב צורכת 3 קופסות שימורי טונה בשבוע (80 גרם קופסא) של ריו בשמן זית. ראיתי שמבחינת משרד הבריאות אפשר עד 3 טונה לשבוע בגלל הכספית אבל לא הייתה שום הייחסות ל-BPA שזה החומר שנמצא בקופסאות שימורים ומשפיע על הציר ההורמונלי וממה שקראתי אף חודר לשליה ומשפיע על העובר וגדילתו רציתי לדעת ממחקרים שאתה יודע ונעשו, מה השפעת החומר הזה? זה דיי מלחיץ לקרוא דברים כאלו לא צורכת סלמון קפוא כי זה עושה לי טעם מר בפה וגם בשר בקושי אוכלת אז נשאר לי כרגע רק טונה וביצים מבחינת חלבונים ואני מאוד מוטרדת תודה

שלום ליאור בכל שאלה בנוגע לחומרים אליהם ניתן להיחשף בהריון, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בנוסף בנוגע לצריכת חלבונים ניתן להתייעץ עם תזונאית עם התייחסות להריון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה