הריון ותת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/10/2023 | 11:03 | מאת: אורנה

שלום, אני בהריון בשבוע הרביעי בבדיקות יצא לי tsh 5.17 מחר מתחילה לקחת euthyrox 50 mcg 4 days in a week הבנתי שתת פעילות בלוטת התריס יכולה לגרום לתינוק לפגיעה של iq נמוך ופיגור שכלי. כמה אני צריכה לדאוג? האם התרופה תעזור בזמן בשביל שלא יפגע בעובר?

שלום אורנה, אכן ה TSH מוגבר. לתת פעילות בלוטת התריס כשהיא מאוד לא מאוזנת יכולה להיות השפעה על העובר כמו שכתבת. את צריכה להתחיל טיפול ולהיות במעקב רופא/ת הנשים שלך או אנדוקרינולוג/ית ולוודא שהערכים מתאזנים בהצלחה

31/10/2023 | 09:48 | מאת: אורנה

תודה על המענה, במידה וזה באמת מתאזן תוך חודשיים. זה אומר שכל השליש הראשון להריון לא היה מאוזן. האם יש אפשרות לבדוק האם זה פגע בעובר? איזה בדיקות יש? במצב כזה כדאי להשאיר את התינוק או לעבור הפלה?

מחקרים מצאו קשר בין תפקודי בלוטת תריס לא תקינים לבין עיכוב התפתחותי. לא ניתן לחזות מראש מי הילד שיושפע- יש חשיבות לאיזון מיטבי ומעקב לאחר הלידה.

מנהלי פורום הריון ולידה