תרגילי חיזוק אגן לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/10/2023 | 16:33 | מאת: דינה

שלום, יש ביוטיוב תרגילים לחיזוק האגן אחרי הלידה, כדי שלא תהיה צניחת איברי אגן וחוסר שליטה בסוגרים. האם ניתן לבצע זאת ממש אחרי לידה? או שצריך לחכות 6 שבועות שתיגמר תקופת משכב לידה? תודה!

היי דינה, כל הכבוד שאת לוקחת את זה ברצינות (נשים לצערי לא מאד מודעות בנושא). אין בעיה, כל עוד אין תפרים או בעיות אחרות באגן, לעשות תרגילי רצפת אגן. אנא שימי לב שאת מבצעת כהלכה, אחרת יכול להיווצר יותר נזק מתועלת. במידה ויש לך ספק, ממליצה להיוועץ עם פיזיותרפיסטית מוסמכת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה