חרדות מהמלחמה וקשיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

09/10/2023 | 06:26 | מאת: ליאת

שלום ד״ר שבוע 22. בכללי אני בנאדם חרדתי והחרדות התגברו מאז ההריון (ראשון יקר). מאז שהמלחמה פרצה, לא מסוגלת לישון, מרגישה חרדות ופאניקה ולחץ עצום, תחושת מועקה וכאבים בבטן. צמודה לחדשות כל היום וקשה להכיל את המצב. יודעת שיש קווי חרום למצוקה אך בכל זאת מעוניינת לדעת האם חלילה יש השפעה על ההריון?

שלום ליאת, הימים הם ימים קשים ואת מתארת סיטואציה מאוד קשה להתמודדות. אכן חרדה קשה יכולה להשפיע גם על העובר. קיימות אפשרויות שונות להתמודדות (כמו שרשמת) - קווי סיוע, טיפולים שיחתיים ועד טיפול תרופתי - הכולל טיפול תרופתי טבעי או במרשם שניתן ליטול בהריון. ממליצה לך לפנות בהקדם לרופא/ת נשים ואם אין תור במועד קרוב אז לרופא/ת משפחה מטפל/ת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה