הריון ראשון, בדיקת אולטסאונד צעיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/09/2023 | 18:15 | מאת: דניאל

אני בהריון ראשון שלי ולפי המחשבון אני צריכה להיות בשבוע 8+2 . עשיתי בדיקת אולטרסאונד והרופא ראה שיש שק הריון ברחם אבל, ההריון קטן לשבוע והוא מתאים לשבוע 6+2. אבל לא ראה דופק. טוען שכנראה הביוץ היה מאוחר יותר ולכן, שלח אותי שוב לבדיקת דם ולחזור אליו בעוד כ3 שבועות. האם יכול להיות שבעוד כמה שבועות כן יראה דופק? והאם זה שכיח שהגיל הריון לא תואם במחשבון הריון?

היי דניאל, לשאלתך- כן זה שכיח ששבוע ההריון אינו תואם בין תאריך הוסת לבין הUS. בנוסף לעיתים כשהעובר קטן מאד קשה להדגים דופק, אולם לפי הספרות אפשרי לראות דופק החל משבוע 5+6, בכל מקרה ההמלצה תהייה לחזור על הבדיקה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה