גרודים בלווי פצעונים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/09/2023 | 14:18 | מאת: ש.

שלום רב, שבוע 27 ב"ה הריון תקין סובלת בשבועיים האחרונים לכאורה מפטריות ברגליים ולטענת הרופאה גם מציפורן חודרנית שעשתה לי מוגלה ודלקת בנוסף יש לי פצעונים קטנים בירכיים ובכפות הידיים ובכפות הרגליים ובחלק משעות היום הם מגרדים לי נורא האם זה תקין להריון? האם יש פתרון? ולמה כשכתבתי את זה לרופא נשים שלי הוא אמר לי שאעשה בדיקות דם לתפקודי כבד וכיס המרה? לחוצה נורא!!

21/09/2023 | 21:45 | מאת: ש.

רק הוסיף, הריון שני, שזה לא פצעונים אלא יותר כמו פריחה שנהפכה ליותר אדום ומגורה, ובירכיים יש לי באותו מקום סימני מתיחה קשוחים וכל הגרודים זה איפה שהפריחה. ראיתי שיש מחלה שנקראת puppp.ויש מחלת כבד הריונית בשם cholestasis of pregnancy ???

היי לך, סיבות לגירוד ופריחה הן מרובות גם בהריון וגם לא בהריון. שתי המחלות עליהן קראת הן קשורות להריון. PUPPP זה פשוט פריחה תגובתית בהריון, אפשר לטפל רק סימפטומטית והיא חולפת לאחר לידה, ICP היא מחלה אשר דורשת טיפול במהלך ההריון ויכולות להיות השלכות על העובר. מאבחנים עי בדיקות המעבדה אותן הרופא ביקש שתשלימי. בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא.ה עור לצורך בדיקה לחיפוש סיבות אחרות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה