נרדמתי על צד ימין מה הסיכון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/09/2023 | 08:32 | מאת: גלית

היי דר׳ שבוע 20 והיום התעוררתי וגיליתי שישנתי על צד ימין. קראתי שזה מסוכן לעובר כי לא מגיע חמצן. בנוסף יש לי גם כאבים בצד ימין. האם חלילה נגרם נזק?

שלום גלית, יש המלצה לשכב על צד שמאל בעיקר על מנת להימנע מלחץ של הרחם על כלי הדם הגדולים שעוברים בצד הימני של הגוף. נשים שזה קורה אצלן לעתים מרגישות רע, קוצר נשימה, דפיקות לב מהירות ועוד. זה לא מונע מעבר של חמצן אל העובר, העובר מקבל את החמצן שהוא צריך מדם העובר אליו דרך השליה. במידה ויש לך כאב שממשיך ולא חולף ממליצה לך לפנות מחר להיבדק אך זה ללא קשר להמלצה שכתבתי למעלה . מותר לשכב על צד ימין בהריון כל עוד מרגישים טוב. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה