שאלה בנוגע לבדיקת NIPT

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/09/2023 | 18:29 | מאת: מיה

היי, בת 29, טרימסטר ראשון. במידה שהבדיקות יצאו תקינות(שקיפות,סקירות) אני לא מתכננת לעשות מי שפיר. האם במקרה כזה מומלץ לעשות NIPT? אם כן מתי? תודה!!

07/09/2023 | 18:34 | מאת: מיה

אציין שבריאה ואין היסטוריה משפחתית. תודה!

שלום מיה, בדיקת NIPT היא בדיקה שמוצעת לנשים לבצע באופן פרטי (היא עוד לא חלק מהסל) והיא בדיקת סקר (בדומה לבדיקות הסקר שמבצעים יחד עם השקיפות ויחד עם הסקירה- בטרימסטר הראשון והשני), כלומר- היא נותנת תוצאת סטטיסטית לגבי ההימצאות של מחלה מסוימת. הבדיקות לרוב כוללות מספר מחלות (הכמות והמחלות משתנות מחברה לחברה). נשים שאינן מעוניינות לבצע דיקור מי שפיר עם צ'יפ (שזו הבדיקה האבחנתית) יכולות לבצע בדיקת NIPT ולקבל בסבירות מאוד גבוהה את התשובה בנוגע למחלות הנבדקות. חשוב להגיד שבדיקת ה- NIPT היא לא תחליף לדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי אך זו בהחלט אפשרות שקיימת למי שמעוניינת לבצע בדיקות גנטיות ולא באופן פולשני. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה