כאבי תופת בהריון שבוע 17

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/09/2023 | 07:08 | מאת: נגה

היי פרופ׳ אני בשבוע 17 ומזה כיומיים כאבים חזקים מאוד בבטן תחתונה דמוי ווסת, דקירות בצדדים שבאים והולכים, כאבי גב תחתון ועוד מיחושים לא נעימים עד למצב שזה מעיר אותי בלילה. לאחר שראיתי שזה לא עובר עם אקמול ניגשתי למיון נשים בקופ״ח שעשתה רק us בטני כי לא הסכמתי לספקולום ווגינלי. היא אמרה שאם הכאבים יימשכו, לא יהיה מנוס מלהגיע למיון. אכן הכאבים התחזקו והגעתי למיון שם הרופאה הסבירה שחשוב לעשות בנוסף גם ספקולום וus וגינלי לראות מה המצב. לאחר שסיימה עם האולטרסאונד הבטני, עשתה גם ספקולום וגם us וגינלי. התגלה שהשרירן גדל מ5 סמ ל6.5 בערך תוך שבוע. בנוסף יש לי שלית פתח. כנראה וגדילתו של השרירן גורמת לכאבים העזים. מדובר על כאבים ככ חזקים שאני בקושי יכולה ללכת ולעשות פעולות בסיסיות. מספר שאלות 1. למה היה צריך לעשות גם ספקולום וגם us וגינלי ולא להסתפק בus בטני בלבד? 2. האם מותר לבצע us וגינלי וספקולום במצב של שליית פתח? (המתמחה במיון אמרה שרק בדיקת אצבע אסור) 3. לא הסכמתי שיתנו לי עירוי של אופטלגין כי פחדתי. האם אפשר לעשות בשבוע 17 עירוי של משככי כאבים כגון אופטלגין או אקמול? 4. האם ספקולום יכול לגרום לדימום? 5. אני עדיין כאובה מאוד ולמעט משככי כאבים נראה שאין ככ מה לעשות. מציינת שמדובר על כאבים שמשתקים אותי!! אני לא מסוגלת לזוז וכל תזוזה או מכה הכי קטנה גורמים לסבל. איך מתנהלים ככה?? תודה רבה על המענה

שלום נגה, אפתח ואומר שאם עדיין יש כאבים חזקים שלא עוברים אחרי אקמול או אופטלגין ממליצה לפנות לבדיקה חוזרת. אין בעיה לעשות בדיקה באמצעות ספקולום ובדיקת אולטרה סאונד וגינלי בכל שלבי ההריון גם בנוכחות שליית פתח. הבדיקות בטוחות ולא אמורות לגרום לדימום. מטרת בדיקת הספקולום היא להעריך את הנרתיק ואת צוואר הרחם ולשלוח מצבים שיכולים לגרום לכאב, להעריך את ההפרשה. מטרת ה us היא בעיקר להעריך את מיקום השליה ואת אורך צוואר הרחם. בנוגע למשככי כאב אין בעיה ליטול אקמול ואופטלגין בהריון, ההבדל אם זה בכדורים או דרך הוריד זה מהירות ההשפעה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה