בדיקת דופק אולטרסאונד וגינלי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/09/2023 | 20:07 | מאת: שירה

עשיתי אולטרסאונד וגינלי בשבוע 8.4 ושמענו את הדופק לכ-4 שניות. ידוע לי שלא מומלץ להפעיל דופלר לפני שבוע 11. האם זה אומר שהייתה חשיפה לקרינה כלשהי?

03/09/2023 | 20:11 | מאת: שירה

אחדד את השאלה שלי- מכיוון שדופלר מעלה חום מעבר לטווח הבטוח, האם אני יש חשש כלשהו שזה בוצע בשבוע 8? דואגת ואשמח למענה מקצועי בנושא. תודה רבה!

שלום לך, בדיקת האולטרה סאונד ובתוכה הדופלר היא בדיקה ללא קרינה. כמו שכתבת החשש בשבועות המוקדמים הוא שהפעלת הדופלר גורמת לחימום רקמות ולכן לא מומלץ לבצע דופלר בטרימסטר ראשון. בהצלחה

03/09/2023 | 20:35 | מאת: שירה

מה עלי לעשות במצב שזה קרה? זה אומר שאם הרופא הפעיל דופלר בשבוע 8 אני אמורה לדאוג?

04/09/2023 | 15:55 | מאת: שירה

אשמח למענה.

שלום, כמו שרשמתי לא מומלץ להפעיל דופלר בטרימסטר הראשון. בהנחה שזה נעשה ואת הנעשה אין להשיב, הייתי ממליצה לך לבצע אולטרה סאונד נוסף בעוד 10-14 ימים למעקב אחר התפתחות העובר. בהצלחה

04/09/2023 | 22:42 | מאת: שירה

במקום עוד אולטרסאונד נוסף- האם שקיפות עורפית תדע להגיד בוודאות שלא נגרם נזק? או סקירת מערכות מוקדמת? תודה!

שלום לך, בהחלט מומלץ לבצע שקיפות עורפית וסקירת מערכות על מנת לוודא את המשך גדילת העובר והתפתחותו התקינה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה