אחרי לידה....................

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/09/2023 | 23:09 | מאת: נעה

אני 4 וחצי חודשים אחרי לידה, הרופאה התקינה לי התקן חודשיים אחרי הלידה, לפעמים אני מרגישה את החוט של ההתקן קצר ולפעמים ארוך יותר בנרתיק אם אני מכניסה אצבע, כשהגולה של צוואר הרחם נוטה יותר קדימה החוט יותר ארוך, ואם היא נמצאת יותר אחורה הוא יותר קצר, כששאלתי את הרופאה (רופאה אחרת לא זו שהתקינה) האם זה בעייתי היא אמרה שאין לזה משמעות, הייתי פעמיים בבדיקה אצל הרופאה (פעם אחרונה לפני שבןעיים וחצי) וההתקן ב"ה המקום, רציתי שהיא תראה את החוט אבל היא בדקה רק באולטרסאונד, זה אומנם לא מפריע לי אבל זה מדאיג אותי, כי השבוע הרגשתי שהחוט טיפה ארוך...האם זה אומר שההתקן זז? או שזה סתם צוואר הרחם שזז? האם זה מוריד מהיעילות? איך אדע שההתקן במקום? והאם בלי קשר התקן יכול לזוז טיפה בתוך חלל הרחם כי הרי יש כל מיני גדלים של רחם וההתקן הוא אותו גודל ויכול להיות רחם יותר גדולה האם ההתקן יכול לזוז בתוך החלל ועדיין למנוע? ולגבי הנקה עם ההתקן זה יכול להיות בעיתי? כי ההנקה גורמת להתכווצות ובהתכווצות זה עלול להפלט החוצה... תודה מראש

שלום נעה, לא ציינת באיזה סוג התקן מדובר ולכן אענה בכלליות. לגבי חוט ההתקן - אורך החוט לא מעיד על מיקום ההתקן בחלל ואם זה מפריע לך ניתן לפנות לרופאת הנשים לצורך קיצור החוטים. בנוגע להנקה לרוב אין בעיה להניק בנוכחות התקן, 4 וחצי חודשים אחרי הלידה הרחם כבר חזר למקומו ולא מתכווץ יותר במהלך הנקה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה