היריון ותיכנון שלו ובדיקות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/08/2023 | 15:19 | מאת: אלמונית

היי אני בת 37 וחצי וחושבת על היריון בחודשים הקרובים עשיתי בדיקה אצל הרופא נשים ובדיקת hpv והכל תקין האם יש סיכוי להיריון תקין וקל?אדגיש שמעולם לא לקחתי גלולות ומקיימת יחסים מוגנים.ועוד שאלה אלו בדיקות עורכים בהיריון איזה בדיקות חייב ואיזה בדיקות מומלצות?איזה בדיקות עושים גם ליילוד לאחר לידה?אני שואלת כי אני מאוד חרדה מבדיקות ומחלות כל חיי ברמה שזה פוגע לי בתפקוד החיים.

היי לך, אני ממליצה לך לפנות לרופא.ת הנשים על מנת לקבל פירוט מלא אודות הבדיקות המומלצות בהריון לפי משרד הבריאות. HPV תקין ובדיקה גניקולוגית תקינה זה דבר מצויין אולם לא תמיד יש קורלציה עם "קלות" הריון. בכל מקרה, אני ממליצה להתחיל לקחת חומצה פולית כבר עכשיו- כפי שמומלץ בגילאי הפיריון. לכל שאלה נוספת, והרחבה בנושא, אני ממליצה לפנות לרופא.ה מטפל.ת בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה