פענוח תוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/08/2023 | 14:50 | מאת: א

לאחר לידה ראשונה (לפני כשבועיים) עם תחושת צריבה במתן שתן וכאב נקודתי בפתח לא רק במתן שתן עשיתי סטיק ובדיקת שתן, הרופא ראה את הסטיק ואמר להתחיל אנטיביוטיקה על הספק, הוא נתן לי זינט פעמיים ביום למשך חמישה ימים, כרגע קיבלתי את התוצאה: 10E6 CFU/ML מה זה אומר? האם להמשיך עם האנטיביוטיקה? וכן עשיתי את הבדיקה רק לאחר כמה ימים מאז שהתחיל להציק לי, האם יש סיכון בכך שכמה ימים לא לקחתי אנטיביוטיקה?

שלום א בתוצאות תרבית שתן מצויין שם החיידק, הכמות שלו והרגישות שלו לאנטיביוטיקה. מה שכתבת כן מתייחס רק לכמות(יחידות CFU הן יחידות של כמות מושבו חיידקים) ולפי מה שרשמת הרושם הוא שאכן יש דלקת חיידקית כך שטוב שהתחלת טיפול אנטיביוטי. ממליצה לברר מול רופא/ה מטפל/ת(נשים או משפחה) האם האנטיביוטיקה שאת לוקחת מתאימה לסוג החיידק בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה