שיפור הסיכוי ללידה עם אפידורל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/08/2023 | 23:41 | מאת: ענת

שלום, אני מתלבטת בין שלושה בתי חולים באיזור שלי ללידה (שיבא, ליס, בילינסון) אך בכולם נאמר לי שיש סיכוי (כמו בכל בית חולים) שלא יהיה חדר לידה פנוי ואצטרך ללדת במיון ללא אפידורל. רציתי לשאול אם יש דרך להעלות את הסיכוי ללדת עם אפידורל? אני לא רואה את עצמי יולדת בלעדיו, אני ממש בחרדות מהעניין. אשמח לעזרה, תודה

שלום ענת, בכל בית חולים יש את הנהלים שלו ועל כן אין לי יכולת להתייחס לבית חולים ספציפי. באופן כללי מומלץ להגיע אל בית החולים בלידה פעילה, כלומר- 3 צירים ב-10 דקות, צירים סדירים וממושכים (בין 30-60 שניות). מנסיון שלי, אנחנו עושים את מירב המאמצים שכל אישה שמעוניינת באפידורל תקבל אותו אך כמובן שיש גורמים שאינם תלויים בנו כמו זמינות המרדימים וגם כל אישה וקצב ההתקדמות שלה בלידה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה