תוצאות שקיפות עורפית לגבי סיכוי לתסמונת דאון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/08/2023 | 18:54 | מאת: דידו

שלום, בת 37 וקצת, בבדיקת שקיפות נצפה נוזל 0.7 כתקין תודה לאל. קיבלתי כעת את תוצאות בדיקת הדם, אני מבינה שהגיל שלי מעלה את הסיכוי אבל האם עדין התוצאה היא תקינה או שזה גבולי? בכל מקרה מתכננת לעשות מי שפיר אבל אשמח לקבל הבנה איך להתייחס לתוצאה- האם תקין? האם גבולי? להלן התוצאות; סיכון לתסמונת דאון לפי גיל: 1:220 סיכון לתסמונת דאון בחישוב עם גיל:1:580 טריזומיה 18 בשילוב עם תוצאת הבדיקה: 1:10,000

שלום דידו, חסרים לי פרטים בתיאור שלך, אני מניחה שאת מדברת על סקר ביוכימי של טרימסטר 1 (שמבוצע יחד עם השקיפות העורפית) ולא על התוצאות של בדיקת הסקר של טרימסטר 2 ("חלבון עוברי"). בכל מקרה כמו שאמרת התוצאה של השקיפות עצמה תקינה. לגבי תוצאות הסקר - אנחנו מגדירים כתוצאה לא תקינה ערך שהוא מתחת ל-1:200, כך שאצלך התוצאה היא יותר גבוהה. בכל מקרה מומלץ להשלים סקר ביוכימי של טרימסטר 2 ולקבל את הסיכון המשוקלל לשתי הבדיקות ולאור גילך קיימת המלצה גם לביצוע דיקור מי שפיר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה