תוצאה של תרבית שתן..

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/07/2023 | 18:33 | מאת: אילה

אני בשבוע 27 , בתרבית שתן נמצא חיידק בשם Pseud. aeruginosa . הרופאה אמרה לי לקחת זינט פעמיים ביום. מה זה החיידק הזה?? האם הוא עלול להזיק לעובר?? אני נורא בלחץ... הרופאה אמרה לי שהיא בעצמה לא מספיק מכירה את החיידק הזה...

שלום אילה, כאשר תרבית שתן חיובית בהריון, גם ללא תסמינים, ההמלצה הינה טיפול באנטיביוטיקה- ידוע שבמידה ולא מטפלים, זה יכול לגרום לדלקת בכליות ואף ללידה מוקדמת. ישנם חיידקים שכיחים וישנם פחות, חיידק זה פחות שכיח, ואולי אף פחות מוכר, אבל מומלץ לטפל לפי טבלת רגישויות. מומלץ להשלים תרבית חוזרת שבוע לאחר סיום הטיפול. בכל מקרה מומלץ המשך מעקב אצל הרופאה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה