כמה שאלות על ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/07/2023 | 09:52 | מאת: אנונימית

שלום, בת 33.. הריון שני. קצת רקע.. הריון לא מתוכנן אחרי קיסרי שבוצע לפני שבעה חודשים. הריוו שהתחיל תאומים ואחד הפסיק להתפתח. בשבוע 21+2 )אתמול) ביצעתי סקירה מאוחרת ויצא VSD ממרונוזי.. אשמח לדעת אם ממצא כזה בשבוע הזה צריך להדאיג.. נשלחתי לאקו לב. בנוסף, השליה מרוחקת 10 מפה פנימי של צוואר.. האם זה נחשב שלית פתח? בנוסף, העובר אחוזון 94.. אעשה השבוע העמסת סוכר.. אבל אם יאבחנו סכרת האם יש דרך לטפל ושהעובר יחזור לאחוזון נורמלי? מאוד מודאגת.. ההריון הזה מלחיץ אותי ואין לי רגע נחת... תודה רבה

שלום אנונימית, השאלה שלך מורכבת ממספר נקודות ואנסה להתייחס לכולן 1. בנוגע לVSD- יש צורך להשלים אקו לב, אשר מבוצע על ידי קרדיולוג ילדים ולכן תשובות בנוגע להשלכות עתידיות הם אלו שיתנו לך את המענה. 2. השליה שתיארת מוגדרת שליה נמוכה, וקיים סיכוי לא מבוטל שהיא תעלה בהמשך, בכל מקרה זה ידרוש מעקב בעיקר בטרימסטר שלישי לא ציינת האם השליה הינה קדמית או אחורית אשר יש לזה חשיבות בעיקר מכיוון שהינך לאחר ניתוח קיסרי ונכנסת להריון באינטרבל קצר. קחי בחשבון שההמלצה הינה לידה בניתוח קיסרי חוזר. 3. בשבועות כאלו אחוזון הינו חשוב , אבל בעיקר מה שחשוב זו הביומטריה- כלומר האם גודל העובר תואם עד שבועיים את גיל ההריון. העמסת סוכר הינה בדיקת סקר המומלצת לפי הנחיות האיגוד, ובמידה ותמצא סכרת הריון יש להקפיד על מעקב מסודר. ממליצה להיוועץ עם רופא מטפל לאחר השלמת העמסת הסוכר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה