אחרי החזרת עוברים, בטא ירדה ואז עלתה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/07/2023 | 13:41 | מאת: אמ

היי, ב 9.6 הוחזרו זוג עוברים בגיל 3 יום אחרי שאיבה והפריה. ב 21.6 עשיתי בדיקות דם ראשונות: בטא 66, פרוגסטרון 133, אסטרדיול 3014. ב 23.6 : בטא 49, פרוגסטרון 141, אסטרדיול 3090. ב 25.6: בטא 42, פרוגסטרון 76, אסטרדיול 1746. *** בשלב זה כבר הפסקתי תמיכה של נרות פרוגסטרון ואיבדתי תקווה להריון תקין. היום 2.7 עשיתי שוב בדיקת דם לפי בקשת הרופא, והופתעתי לגלות: בטא 396, פרוגסטרון 91, אסטרדיול 1862. הרכבת הרים לא מפסיקה, מה זה אומר עכשיו? האם כימי? האם חוץ רחמי? האם יש תקווה כלשהיא? יש לציין שאני כבר שבוע ללא תמיכה והפרוגסטרון קצת עלה והבטא (אם להתייחס לבדיקת דם האחרונה) הכפילה את עצמה כמו שצריך. אשמח לעזרה/תשובה/הכוונה.

04/07/2023 | 19:36 | מאת: אמ

היום עשיתי בדיקת דם ושוב הבטא הכפילה את עצמה ל 780. שאר הערכים דומים. עשיתי גם אולטרה סאונד (הן וגינאלי והן בטני) ולא נראה שק לא ברחם ולא מחוצה לו. מה אומרים?

שלום אמ, רכבת ההרים אותה את מתארת הינה מובנת ולצערנו הרב, דבר המעסיק רבות מהמטופלות. בדרכ בערכי ביטא נמוכים יש לנו קושי להעריך האם מדובר בהריון תקין או לא, וכמובן האם מדובר בחוץ רחמי. ממליצה להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע למועד הבא בו לבצע מעקב. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה