תפקודי בלוטה והריון-שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/06/2023 | 17:43 | מאת: alex

שלום אני בהריון ויש שאלה שדי מסקרנת אותי ואני אשמח לקבל עליה מענה :-) בבדיקת דם TSH היה קצת מעל 4. אבל שאר הורמוני הבלוטה T3 וגם T4 היו תקינים לחלוטין. הבנתי שבהריון כאשר יש TSH שהוא מעל 3 יש הממליצים לקחת אלטרוקסין גם אם T3 T4 תקינים. אבל לפי מה שהבנתי TSH בעצם "אחראי" על ייצור של T3 +T4 אבל כמו שציינתי אצלי הם תקינים. מסקרן אותי לדעת מה הסיבה לכך?

04/07/2023 | 19:13 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אלכס, זו שאלה שחוזרת על עצמה מספר פעמים בפורום הזה, אני מפנה אותך לתשובה של ד"ר קוגלר לפני מספר שבועות: "ערך של 4 נחשב גבוה בהריון, מקובל לשאוף לערך מקסימלי של 2.5-3, תלוי בטרימסטר. במידה ואת לוקחת את האלטרוקסין במשך זמן רב מומלץ לשקול העלאת מינון, במידה ורק לאחרונה התחלת יתכן והTSH עוד לא משקף את התיקון. לכן, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מועד בדיקה חוזרת של תפקודי תריס ושינוי המינון בהתאם. ניתן גם להתייעץ עם אנדוקרינולוגית. בנוסף במידה ועדיין לא בוצע מומלץ להשלים בדיקה של נוגדנים לבלוטת התריס - גם מול הרופא המטפל".

מנהלי פורום הריון ולידה