הנקה ודימומים לא סדירים........................

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/06/2023 | 08:43 | מאת: רינה

אני חוגדשיים אחרי לידה, ומניקה הנקה מלאה יש לי דימומים לא סדירים כל הזמן, הייי כמה פעמים בבדיקת אולטרסאונד, ואמרו לי שזה לא מחזור ושאין ביוץ, ולא רואים ביוץ בקרוב, ושיש לי רירית רחם ממש דקה (1.8 מ"מ), שככל הנראה היא מדממת, ושנראה מחסור באסטרוגן, נתנו לי טיפול באסטרופם למשך חודש, ולבנתיים שמתי התקן נחושת, יש לי כמה שאלות: 1. הבנתי שאישה מניקה הרירית שלה דקה, אז למה יש נשים שמניקות ולא מקבלות מחזור כי אין בעצם ביוץ וכו, אבל הרירית הדקה אצלן לא מתפרקת ונושרת? האם זה קשור לרמות אסטרוגן, ואצלן אולי יש רמה יותר גבוה של אסטרוגן? 2. האם הפרולקטין הגבוה בהנקה הוא זה שמוריד את האסטרוגן לרמות כ"כ נמוכות? 3. האם הפחתה בהנקה תעלה לי את הרמות של האסטרוגן, אבל תמשיך למנוע ביוץ? 4. האם הטיפול באסטרופם למשך חודש מותר בהנקה? האם יפגע או ישנה את הרכב החלב? 5. האם ברגע שאסיים את הטיפול באסטרופם, הרירית תהיה חזקה ולא תנשור? או ששוב תחזור הבעיה? 6. מה עוד אפשר לעות כדי למנוע את הבעיה הזו? תודה רבה

29/06/2023 | 18:19 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי רינה, הנקה מלאה כל 3 שעות מעלה רמות פרולקטין, מורידה הפרשת אסטרוגן ומונעת ביוץ באחוז גבוה מהמקרים (לא 100%). ברגע שמרווחים את ההנקות/משלבים תמ"ל הסבירות שיימנע ביוץ יורדת. לגבי אסטרוגן בהנקה בעקרון התרופה מותרת אבל היא יכולה לשנות מעט את הרכב החלב ולהוריד את כמות החלב. תהתייעצות נוספת לגבי תרופות בהיריון והנקה אני ממליצה להתקשר ל"הריופון" שנותן מענה בנושא 08-9779309. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה