תוצאות בדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/06/2023 | 14:51 | מאת: אושר

היי, אני בשבוע 19 להריון וקיבלתי את התוצאות של בדיקת הנשאות השגרתית. עבור כל אחת מהמחלות/תסמונות שנבדקו, אני רואה ׳לא נשא׳ ובסוף ׳תקין׳ עבור PCCA1 אני לא מבינה את התשובה. נראה שבדקו עבור PCCA715G>a , PCCA1001A>g שניהם עם סטטוס ׳לא נשא׳ הגיוני שאלו 2 הדברים היחידים שנבדקים פה? ועוד שאלה, אני לקראת סקירת מערכות מורחבת. האם יש רשימה של דברים שאני יכולה לוודא שעוברים עליה במהלך הבדיקה? לא מצאתי מחיפוש באינטרנט… תודה!

29/06/2023 | 18:13 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אושר, אם כתוב שאת לא נשאית אז את לא נשאית. לגבי סקירה יש נייר עמדה של גניקולוגים שמפרט מה מחייבים לבדוק בסקירת מערכות וכל רופא שמוסמך לעשות סקירות חייב לעבור על כל האיברים המצוינים בו, את יכולה לבקש מהרופא שלך שיראה לך את נייר העמדה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה