עובר שלא התפתח שבוע 6

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/06/2023 | 14:23 | מאת: ליאת

שלום, אני כבר שבועיים ויותר בשבוע 6 עם עובר על ערש דווי ודופק חלש. לפי הספירה אני כבר הייתי אמורה להיות בשבוע 9 שאלתי היא מה היום ממליצים הרופאים לגבי הדרך הנכונה להפלה? האם כדורים? או שיש גם המלצה להמתין עם עובר מת עד לפליטתו הטבעית? ברור לי שזאת החלטה שלי אבל מעניין מה ההמלצה.

29/06/2023 | 18:04 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי ליאת, ראשית אני מצטערת לשמוע על מצבך. אם את עם missed abortion הפלה נדחית וללא דימומים או יציאת תוכן של ההיריון ההמלצה הינה לרוקן את הרחם אם באמצעות כדורים או באמצעות גרידה. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות והן תלויות הן בהחלטת המטופלת והן בנתונים הרפואיים שלה. המתנה שהעובר ייפלט לבד, כאשר אין בכלל דימום בשלב הזה, עלולה לקחת זמן ואף לגרום בהמשך לזיהום או דימום מוגבר לא מתוכנן. אני ממליצה לפנות לרופא נשים ישלים בדיקת us, יעבור על הרקע הרפואי שלך ולקבל יחד החלטה איך להתקדם. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה