התמודדות עם פוביה וחיסון שעלת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/06/2023 | 10:51 | מאת: שנהב

שלום , אני נמצאת כעת בהריון ראשון, בשבוע 29+3 מאז ילדותי אני מתמודדת עם פוביה קשה מאוד של בחילות והקאות. הבנתי שיש לזה שם ברפואה אך זה פחות העיניין.. אני מונעת את עצמי מהמון חוויות\בדיקות\נסיעות\טיולים וכו' רק בגלל ההתמודדות הזו. כעת אני צריכה לעשות חיסון לשעלת וחוששת עד מוות שיהיו לי תופעות לוואי שמכילות בתוכן גם בחילות או הקאות. קראתי קצת והבנתי שהתופעות המשמעותיות יותר הן כאבים ביד ואולי חום. אך במקום אחר קראתי שיש תופעות כלליות של בחילות, סחרחורות, הקאות, שלשולים ועוד. האם זה באמת נכון שזה קורה מהחיסון? מתחננת לתשובה כנה מכם.

29/06/2023 | 18:01 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, החיסון לשעלת נועד להעביר נוגדנים דרך השלייה ולהגן על היילוד מפני מחלת ילדות קשה, אוסיף כי לאחרונה יש דיווחים על התפרצות שעלת בישראל ואנחנו הרופאים ממליצים בחום להתחסן. עיקר תופעות הלוואי הן כאבים באזור ההזרקה ואולי חום, עם זאת לכל חיסון יכולות להיות תופעות לוואי של כאבי ראש, בחילות, הקאות וכ'ו, ההתייצגות הזו נדירה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה